Biology and Nursing Test Bank Online

Biology and Nursing Test Banks: contain all the multiple-choice questions, problems, and even essay questions along with the correct answer that instructors and professors use when creating exams. Instructors receive the test banks from the publisher when they order the instructor’s version of the textbooks. Students can use the test banks to study for upcoming exams. By studying from the biology test bank and the nursing test bank, you will be studying the exact same questions that will appear on your exam.

Test Questions and Answers

These pages provide access to all the test questions on which nursing student exams are based, from the last five years. Beginning in 2009, approximately 5% of common test items from major nursing schools will be released each year. Information about the reporting category and learning standard demonstrates that the remaining 75% of nursing exam questions remain unreleased. Those unreleased exam questions and answers are available only through the Biology TestBank website.  Answers are included.

Nursing testbanks contain the entire database of questions and answers that are written by the book authors and publishers.  They are for instructors only and are not available to the general market. We provide the BIOLOGY and NURSING TEST BANK that corresponds exactly with the text book. This test bank is typically what instructors pull from to generate tests, quizzes, mid-terms and finals. This test bank is broken down by chapter for easy reference and studying and Most files include rationales or some other form of question feedback (other than just reference page numbers). This includes either a breakdown of the reason for the correct option and/or the reason why the other options are not correct.

Biology Test Bank is the leader in providing authentic teaching and study resources for the Nursing career field.
We specialize in electronic texts and creative electronic learning solutions to help educators teach, students learn, and individuals expand their knowledge and interests.

Sample Biology Test Bank Questions:

1) What invention by Bell Labs in 1947 brought about modern electronics?

A) the invention of software

B) the invention of the transistor

C) the invention of the CD

D) the invention of the computer

Answer: B

Topic: Section 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

2) Science presents society with ________, about which society then makes decisions.

A) values

B) theories

C) options

D) worst-case scenarios

Answer: C

Topic: Section 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

3) Because scientists are in the business of investigating nature, scientists function as:

A) society’s eyes and ears on the natural world.

B) political advisors.

C) authorities on the natural world.

D) protectors of the natural world.

Answer: A

Topic: Section 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

4) Which of the following is at the root cause for all cancers?

A) antibiotic resistance

B) obesity

C) the normal cell division process

D) a breakdown of the cell division process

Answer: D

Topic: Section 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

5) Which of the following is true?

A) A scientific theory is a hunch about a natural event.

B) A scientific fact and a scientific theory carry the same weight in the scientific community.

C) A scientific theory explains what we know to this date about a natural event.

D) A scientific theory is the final answer to a question about a natural event.

Answer: C

Topic: Section 1.2

Skill: Application/Analysis

6) Choose the answer that best describes the sequence of the scientific method.

A) experiment, observation, hypothesis, conclusion

B) hypothesis, experiment, observation, conclusion

C) guess, hypothesis, experiment, conclusion

D) observation, hypothesis, experiment, absolute fact

E) observation, hypothesis, experiment, conclusion

Answer: E

Topic: Section 1.2

Skill: Application/Analysis

7) The role of a control in an experiment is to:

A) prove a hypothesis is correct.

B) ensure the experiment can be repeated.

C) prove that a hypothesis is correct and ensure repeatability.

D) provide a basis of comparison to an experimental group.

Answer: D

Topic: Section 1.2

Skill: Application/Analysis

8) We use the scientific method every day. Imagine your car doesn’t start one morning before school. Which of these is a reasonable hypothesis regarding the problem?

A) I’m going to be late.

B) I’m out of gas.

C) Check to see whether your lights were left on all night.

D) Add a quart of oil.

Answer: B

Topic: Section 1.2

Skill: Application/Analysis

9) A scientific explanation that is tentative and testable is termed a/an:

A) hypothesis.

B) theory.

C) fact.

D) control.

E) observation.

Answer: A

Topic: Section 1.2

Skill: Knowledge/Comprehension

10) Which of the following is a theory?

A) There is molecular and biochemical evidence that all organisms are related.

B) Many people believe echinacea cures their colds.

C) A boy finds a chipped rock he believes is an arrowhead.

D) Many people claim that the Earth is only 6,000 years old.

Answer: A

Topic: Section 1.2

Skill: Application/Analysis

11) The difference between a theory and a hypothesis is that a:

A) theory must be proven beyond a shadow of a doubt.

B) hypothesis must be proven beyond a shadow of a doubt.

C) hypothesis must be supported by evidence.

D) theory must be supported by evidence.

Answer: D

Topic: Section 1.2

Skill: Application/Analysis

12) Which scientist disproved the theory of spontaneous generation?

A) Einstein

B) Watson

C) Pauling

D) Crick

E) Pasteur

Answer: E

Topic: Section 1.2

Skill: Knowledge/Comprehension

13) A scientific finding is believed to be true until new evidence arises. This view is referred to as:

A) provisional assent.

B) immutable laws.

C) a theory.

D) a supernatural explanation.

Answer: A

Topic: Section 1.2

Skill: Knowledge/Comprehension

14) A good hypothesis must:

A) be falsifiable.

B) be false.

C) be theoretical.

D) lead to a question.

E) be true.

Answer: A

Topic: Section 1.2

Skill: Application/Analysis

 

Download the official Biology Test Bank or Nursing Test Bank and get all the questions and answers for your upcoming biology exam or nursing exam!